Kleuren en afwerking kunststof kozijnen


Kleurconfiguratie voor kunststof kozijnen is een essentieel aspect van het ontwerpproces bij het bouwen of renoveren van jouw huis. Het is mogelijk om onderscheid te maken tussen de binnen- en buitenafwerking van de kozijnen. Dit biedt de mogelijkheid om de buitenkant van het huis aan te passen aan de omgeving, terwijl de binnenkant kan worden afgestemd op het interieurontwerp. Gladde kleur, houtnerf en zandstructuur zijn drie verschillende oppervlakteafwerkingen die worden gebruikt bij kunststof kozijnen, en ze hebben elk hun eigen kenmerken en esthetische voordelen: 

  1. Gladde kleur: Kunststof kozijnen met een gladde kleur hebben een vlak, effen oppervlak zonder textuur. Dit geeft ze een moderne en strakke uitstraling. Gladde kleuren zijn populair voor eigentijdse architectuur en huizen met een minimalistische esthetiek. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en hebben een tijdloze uitstraling.

  2. Houtnerf: Kunststof kozijnen met houtnerffolie zijn ontworpen om de textuur en uitstraling van echt hout na te bootsen. Ze hebben een reliëfpatroon dat lijkt op de nerven en knoesten van hout. Dit geeft de kozijnen een natuurlijke, warme uitstraling. Houtnerf kunststof kozijnen combineren de esthetiek van hout met de duurzaamheid en lage onderhoudsvereisten van kunststof, waardoor ze een populaire keuze zijn voor traditionele en landelijke woningen.

  3. Zandstructuur: Kunststof kozijnen met zandstructuur hebben een fijn korrelig oppervlak dat lijkt op zandkorrels. Deze textuur geeft de kozijnen niet alleen een visuele aantrekkingskracht, maar ook een tastbare dimensie. De zandstructuur kan kleine krassen en vlekken verbergen en wordt vaak gekozen voor moderne architectuur, waar het een eigentijdse uitstraling toevoegt.

Het belangrijkste verschil tussen deze afwerkingen is hun uiterlijk en textuur. Gladde kleur is strak en modern, houtnerf bootsen de uitstraling van hout na, terwijl zandstructuur een subtiele, korrelige textuur toevoegt aan de kozijnen. De keuze tussen deze afwerkingen hangt af van de architectonische stijl van het huis, persoonlijke voorkeur en het gewenste esthetische effect. Het is belangrijk om te onthouden dat elke afwerking de duurzaamheid en onderhoudsvoordelen van kunststof kozijnen behoudt, ongeacht het uiterlijk.


Kleuren kunststof kozijnen

AP 1 - Wit - Glad

AP 40/60 - Antraciet 

AP 106 - Zwart Mat 

AP 34 - Grijs

AP 33 - Palissander

AP 50 - Crème - Glad

AP 032 - Donkerrood

AP 113 - Donkergroen

AP 41 - Staal blauw / Donkerblauw

AP 44 - Wit - Houtnerf

AP 79 - ALUX

AP 47 - Briljant Blauw

AP 109 - Platinum

AP 06 - Donker eik - Houtnerf

AP 01 - Eik speciaal - Houtnerf